Sivut

20. maaliskuuta 2011

Project nails

Karkin syönnin lisäksi miulla on toinenkin pahe.

Ongelma:
- kynsien pureskelu
- kynsinauhojen pureskelu
- kuivat kynsinauhat
- kipeät kynsinauhat
- lyhyet kynnet
- liuskottuvat ja hauraat kynnet

Okei, tiedetään että kynsien pureskelu on yhtä ällöttävää kuin nenänsä kaivaminen, mutta se on vaan huono tapa, josta ei meinaa kirveelläkään päästä eroon! Ainut keino on oikeastaan tahdonvoima, ja nyt se on taas kadonnut jonnekkin.
Kynsien pureskelu alko jo varmaankin ala-asteella, ja silloin kokeiltiin Kynneliä (semmoista pahanmakuista lakkaa hyi), eikä sekään auttanut. Nyt oon kuitenkin pikkuhiljaa saanut jotain rotia tähän hommaan, ja muutamaan kertaan oon saanukkin kasvatettua kynnet tosi pitkiksi. Sitten kävi niinkin hassusti, että kynsilakkaa kynnellä rapsutellessa kynsi lohkesi ja sakset veivät sitten loputkin. Ketutuspäissäni oon sitten jyrsiny näitä, enkä oo saanu kasvatettua takasin.



Nyt kuitenkin liikuntaprojektin ohella otin kynsien kasvatuksen yhdeksi projektiksi. Jos löytyy muita, joilla on sama ongelma, suosittelen seuraavaa: tehkää se päätös, että nyt loppuu. Ongelmaksi ei ainoastaan muodostu se, että kynnet on purtu vereslihalle asti, vaan se, että niihin alkaa sitten myös koskemaan, ja kun kynnet loppuvat kesken, siirrytään kynsinauhoihin.
Miulla on tositositosi kuivat ja kipeät kynsinauhat, vaikka käytänkin ihan älyttömästi käsivoidetta. Törmäsin kuitenkin hyvään vinkkiin netin ihmeellisessä maailmassa, jossa neuvottiin hieromaan kynsinauhoja kasvoveteen kostutetulla vanulla. Se oikeasti tepsii! Kasvovesissä on todella paljon hoitavia ainesosia ja vitamiineja, mitkä tätä tehdessä ravitsee kynsinauhoja. Itselläkin ne alkavat jo olla hitusen paremmassa kuosissa :)

Toisena vinkkinä voisin antaa sen, että ostakaa pikkuhiljaa kynsilakkoja, käyttäkää jonkin verran aikaa ja vaivaa kynsien lakkaamiseen. Kun kynnet on vaivalla laitettu kauniiksi, ei niitä tee mieli pureskellä. Suosittelen myös käyttämään vähintään kerran kuukaudessa kolmivaiheista kynsiviilaa, jonka ulkonäön ja ohjeet näätte täältä! Omistan itse yhden kappaleen sellaisia, ja perjantaina viilasin sillä kynteni, hieroin kasvovedellä kynsinauhoja, sekä laitoin läpinäkyvää kynsilakkaa, ja lyhyydestään huolimatta kynnet näytti hyvin laitetuilta.

Vinkki kolme, jos sinulla on liuskottuvat kynnet, suosittelen ostamaan Piimaxeja. Ne vahvistavat kynttä ja kiihdyttävät niitten kasvua, ja antavat kiiltoa hiuksille. Yksi purkki maksaa n. 8€ ostopaikasta riippuen.
jos joskus kynteni ovat siistit ja pitkät, haluisin kokeilla
kynsikalvoja, ja ihan hyvin vuoksi 3D kynsitarroja.



Toivon tosiaan, että pääsen näistä pienistä ongelmistani eroon. Jos teille tulee joitakin kynsienhoitovinkkejä/juttuja mieleen, ilmotelkaa niistä! Alan olla jo aika epätoivoinen näitten käsieni kanssa.

ps. kysymyspostaus, kysymyksiä kaivataan täällä!!!

2 kommenttia:

  1. Ite oon pureskellu kynsiäni koko elämäni, mutta viime kesäloman alussa päätin että piru vie nyt mie tahon nätit kynnet. Sen jälkeen en oo pureskellu ollenkaan. Kyllähän tää on tahdonvoimaa ja kärsivällisyyttä vaatinu kun monta kertaa piti viilata ihan lyhyiks kynnet ko lohkeili ja kaikkee muuta, mutta alkaa nää nytten jo olla aikalailla nätit kynnet :--D Onnea koitokseen!

    VastaaPoista
  2. onnee siulle saavutuksesta! onhan tää perseestä, ihan jos suoraan puhutaan :D aina ku hermostuttaa/ärsyttää niin varsinkin sillon tulee pureskeltua. jospa tää nytte onnistus 8) ootko ikinä kokeillu mittään kynnenkovettajaa?

    VastaaPoista