Sivut

21. toukokuuta 2012

New hair, new tricks part 3

Alla kertomus miun opiskelijakampaamokäynnistä!

Katsotaas.

Lähtötilanne on kilometrin pituisella tyvikasvulla varastettu katuharjan ja lattiamopin risteytyksen kaltainen sekamelska. Likaisena hiukset näytti suoraan sanottuna persauksesta revästyiltä. Kantaja näytti todella onnettomalta karsean reuhkansa kanssa.

Parturi-kampaajaopiskelija Laura teki kuitenkin taikojaan. Istuttuaan 3½ tuntia kampaajan penkissä, hiuspehkon kantaja näyttää idiootti-iloiselta uuden kuontalonsa kanssa. Väri on just eikä melkein ihana, ja vaaleat raidat antaa mukavaa lisäpotkua ja eloisuutta. Voiskohan hiustensa kanssa mennä naimisiin? Happy, happy ja vielä kerran happy! En vois olla tyytyväisempi lopputulokseen. Opettajakin sanoi että "Tämähän on kuin suoraan mallikuvasta!" ja että "Raaskiiko sinua edes päästää nyt lähtemään, istu siinä muutama päivä!"

Voisin kertoa teille vähän tästä kampaamo-operaatiosta. Miulle tehtiin siis monivärjäys; ensin hiukset raidoitettiin ja sitten laitettiin pohjaväri.

Ajan saa varattua puhelimitse, ja hinnasto on nähtävissä TÄÄLTÄ. Kampaamossa työskentelevät opiskelijat ovat kaikkilta vuosiluokilta (1-3). Hinta määräytyy vuosiluokan mukaan. Miun hiukset teki 1. vuoden opiskelija Laura. Laura tuli hakemaan miut odotustilasta, ja ohjas omalle työpisteelleen. Keskusteltiin miun värjäystoiveista, Laura tutki miun hiuksia hetken ja sen jälkeen hänen opettajansa tuli paikalle. He keskustelivat yhdessä siitä, minkälaisia sävyjä ja hapetteita käytetään, ja minkälainen työjärjestys on.

Tämä operaatiohan on täysin opetustilanne; opiskelija kertoo mikä asiakkaan toive on, ja antaa oman näkemyksensä hiusoperaation etenemisestä. Mitään ei tehdä ennen opettajan konsultointia. Miun karsean juurikasvun takia sävyjen valitsemiseen meni aikaa, sillä tyveen piti tietenkin levittää eri väri, kuin latvaan. Opettaja ei suoraan kerro oppilaalle, mitä tämän tulee tehdä, vaan hän haluaa kuulla opiskelijan mielipiteen asiasta, ja korjaa sekä neuvoo jos näkemykset eriävät.

Olin tosiaankin hyvissä käsissä. Aluksi ajatus siitä, että vasta opintonsa aloittanut henkilö tulee tekemään jotain miun hiuksille, sai olon vähän epävarmaksi. Huomattuani miten tarkasti ja huolellisesti Laura hoiti hommansa, rauhoituin. Alkujännityksen jälkeen ei missään vaiheessa tullut sellainen olo, että jokin menisi pieleen. Opettaja käy välillä tarkistamassa tilannetta, ja neuvoo kyllä, jos tilanne sitä vaatii. Kuten voi  hyvin ymmärtää, opiskelijakampaamon tuolissa saa ehkä istua hieman pidempään, kuin monta vuotta alalla työskennelleen kampaajan penkissä. Kannattaa siis varata aikaa opiskelijakampaamon käynnille. :-)

Jos haluat säästää useita kymppejä ja antaa opiskelijalle mahdollisuuden käytännön harjoitteluun, suosittelen Pohjois-Karjalan ammattiopiston parturi-kampaaja opiskelijoiden palveluita. Googlesta palvelut löytää nimellä "Oppitukka", tai voit tietysti käydä tutustumassa palveluihin tällä nettivisulla.


Mitäs tykkäätte meikäläisen uudesta luukista? :-)

8 kommenttia:

  1. täällä rustailee tuo sama anon, joka kävi jo kyselemässä aiempaan postaukseen :D

    IHANA PÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ !!! :D nyt tekis mieli melkein itekki vaihtaa punapääks vaikka ikinä ei ole kyseistä värii ollu päässä ja ei varmasti näyttäs noin hyvältä kun siellä päässä :) huippu lopputulos tosiaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kiitos! :-D Oon kyllä niin pirun tyytyväinen! Punaset värit ei oo kyllä koskaan pettäny minnuu, oon kokeillu kaikki blondista puna-mustaan, mutta kyllä tää kupari on ollu kaikista paras, ja tässä pysytään :-)

      Poista
  2. Tosi kivat ja pirteet hiukset! Väri korostaa lisäks siun silmiä tosi hyvin! :)

    -Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pisamatkin erottuu aika selvästi tuon värisen tukan kanssa :-D

      Poista
  3. Paljonko sinulla tuli maksamaan? Ja mikä talo se on niistä ja mistä mennään sinne sisälle?
    Sain innoituksen sinun postauksestasi nimittäin. Olen joskus ajatellutkin, että voisin kokeilla käydä tuolla laittamassa hiuksiani, mutta koskaan ei ole tullut mentyä:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla maksoi tuo monivärjäys 32e 1. vuoden opiskelijan tekemänä. :-)

      Se rakennus, jossa tuo kampaamo sijaitsee on E talo, ja se on se iso valkoinen kivirakennus, joka näkyy suoraan Peltolankadulle. Sisään pääsee Peltolankadulle päin olevista ovista, eli niistä pääovista. Ekat portaat ulko-ovien jälkeen ylös, käännös oikeeseen ja raput ylös kolmanteen kerrokseen. Käännös vasempaan ja siellä lasiovien takaa löytyy se kampaamo!

      Poista
  4. Onpa jännän värinen tukka! Sopii sulle kyllä todella hyvin :)

    http://www.ellataimi.blogspot.com/

    VastaaPoista