Sivut

20. heinäkuuta 2011

Keep your body moving

Liikunta ja kunnossapysyminen on sellaisia asioita, joiden kanssa oon aina saanu kamppailla. Oon ihminen, joka innostuu liikunnasta yhtäkkiä mutta aina se kiinnostus on lopahtanut. Monesti oon luvannut alottaa uudelta pöydältä, löytää sen liikunnan ilon ja pysyä kunnossa. Ei se ilo ihan tosta noin vain löydy, ei varsinkaan pakonomaisesti.

Viime keväänä treenasin juoksemista yhdessä siskoni kanssa ohjelman kanssa. Treenattiin Joensuun City Runia varten, jossa kävinkin juoksemassa 10km lenkin ajassa 58.59. Se oli tähän mennessä miun liikuntahistorian kovin suoritus. En ois ikinä voinu kuvitella pystyväni siihen, mutta mie kuitenkin tein sen! Kovan treenaamisen jälkeen tuntu hyvältä nähdä kehittyneensä.
Karjalaisen lehtikuva, toukokuu/2010. Mie vasemmassa reunassa, sisko etualalla. :-)

City Runin jälkeen oli tarkotusta jatkaa Kuopio maratoonin puolimaratoonille treenaamista. Vaihdettiin juoksuohjelma, ja siinä vaiheessa se kiinnostus lopahti. Olisi pitänyt seurata koko ajan sykettä, vahtia ajan kulumista ja muuta pikkutarkkaa.

Tässä se ongelma oli, että mie kaipaan SELKEYTTÄ! Nyt aloitin uudestaan, uudella juoksuohjelmalla, jonka löysin KuntoPLUSsan sivuilta. :-) Se on tarkoitettu niille, jotka jo ennestään jaksavat tehdä n. 30min hölkkälenkkejä. Ensimmäinen lenkki takana, toinen edessä tänään. Treeniä kolmesti viikossa, tasoa nostetaan pikkuhiljaa ja 12 viikon jälkeen 10km:n juokseminen pitäisi mennä ihan itsestään.


Nyt oon tehostanu liikunnan määrää myös säännöllisellä lihaskuntoharjoittelulla. Saamme palolaitoksemme kautta ala-asteeni liikuntasalille ilmaisia vuoroja, mutta koska sali on kiinni, tapahtuu treenaaminen kotona. Pyrin tekemään lihaskuntoharjoittelua 2-3krt/vko. Varsinkin käsivoimissa on tekemistä. Olen sen verran säälittävä, etten saa tehtyä yhtään kunnollista miestenpunnerrusta, saatika sitten leuanvetoja. Mutta se on tavoite!

Oon ihan innoissani tästä kaikesta!

Minkälaisia liikuntaharrastuksia teillä on, ja kuinka monesti viikossa harrastatte liikuntaa? :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti