Sivut

20. marraskuuta 2012

Naked truth


"I am beautiful, no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful, in every single way
Yes, words can't bring me down, oh no
So don't you bring me down today."

Enni sai minut alun alkajaisiksi miettimään tätä asiaa. Myös MouMou ja Cava pistivät pohtimaan omalla osuudellaan.

Idea lähti tästä kirjoituksesta, johon kuului haaste. Bloggaajia haastetaan laittamaan itsestään blogiinsa meikitön kuva muistuttamaan meitä siitä, kuinka vääränlaisen kuvan media antaa nykypäivänä kauneudesta, luonnollisuudesta ja ylipäätään ulkonäöstä, erityisesti naisten kohdalla.

Lehti- ja mainoskuvia käsitellään rankalla kädellä, kuvien henkilöistä koitetaan saada "täydellisiä". Mutta onko täydellisyys tosiaankin sitä, että ihminen on kuin tehtaan liukuhihnalta valettu muovinukke? Yllä mainitsemissani blogeissa asiaa on pohdittu hyvin, ja voin allekirjoittaa kyseiset kirjoitukset täysin.

Tältä minä näytän, kun tulen suihkusta ja olen niin sanotussa luonnontilassa. Silmänaluset ovat tummat ja hieman juonteiset. Nenässäni on mustapäitä ja kasvoissa satunnaisia epäpuhtauksia. Kropassani on kurveja ja ruttuja. Mie en oo mallinmitoissa, enkä kyllä haluaisikaan olla. Miulle riittää se, että rakastan itteäni juuri tällaisena.
En väitä, ettenkö käyttäisi aikaa meikkaamiseen ja koettaisi saada huonoimpina päivinä finnejä tai tummia silmänalusia piiloon. Meikilläkään ei kyllä saa kaikkea piiloon, vaikka sitä kovasti tahtoisikin. Toisaalta en myöskään koe sitä ongelmaksi, että menisin ilman meikkiä julkisille paikoille, olipahan sitten kyseessä kauppa tai koulu. :-)

Kuten Moumou hienosti sanoi omassa kirjoituksessaan, "normaalilla ihmisellä on ihohuokoset".

Tarttukaa haasteeseen!

edit: kuvalle ei ole tehty muuta, kuin hieman rajattu!

4 kommenttia: