Sivut

11. huhtikuuta 2012

Back problems

kuva: http://weheartit.com/

Hei, täällä selkäkipuileva bloggaaja kirjottelee tuskissaan selkätukivyö kaverinaan.

Oon varmaan aikasemmin maininnu siitä, että miun selkä on vähän temppuillu? No, nyt sitä temppuilua on jatkunu jonkun kaks kuukautta, ja miulla alkaa loppua usko, toivo ja rakkaus. Kipu on todella vaihtelevaa; selkä saattaa olla kokonaisen viikon, tai enemmänkin ihan normaali, ja pystyn harrastamaan liikuntaa ja tekemään vaikka kärrinpyöriä halutessani. Sitten se kipukausi alkaa. Aamulla selkä on jäykkä, illalla kipu iskee kuin kirkkaalta taivaalta.

Tänään olin vetämässä vapaapalokunnan junnuharjoituksia tavalliseen tapaani. Istuttiin opetustilassa ja opetin junnuille vuorosyöttöjakoliittimen toimintaperiaatetta, kun yhtäkkiä koin tunnetilan, kuin joku olisi iskenyt puukolla alaselkään nikamien väliin ja pyörittänyt puukkoa pari kierrosta ympäri.

Menin IHAN pois toimeltani, en pystyny istumaan, en seisomaan ja pääsin hädintuskin lattialle makaamaan. Keskyty harjoitukset miun kohdalta aika mallikkaasti.

Huomenna soitan heti aamulla terveyskeskuspäivystyksen avautuessa tuohon lähiterveyskeskukseen. Mie haluun tietää mikä tätä selkää vaivaa. Ei miusta mitään ensihoitajaa ja kunnon juoksijaa tuo, jos tää selkä rajottaa elämistä näin paljon. Ihan toden teolla ärsyttää, ja välillä ihan itkettääkki!

Toivottavasti teille muille kuuluu hyvää!

6 kommenttia:

  1. kannattaa sanoa sitten siellä lääkärissä että et pysty kävelemään jne. koska ne ei ota muuten tosissaan. nim. been there done that, puolentoista vuoden päästä oikee diagnoosi vasta... tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, nyt kun jälkeenpäin miettii niin ois voinu hanakammin ajaa asiaansa, koska täti linjan toisessa päässä sanoi että "tämä nyt ei ole mikään akuutti tapaus, pitäisi olla joku henkeä uhkaava tilanne". jos miun henki on uhattuna, mie yleensä siinä vaiheessa soittasin ambulanssin :D aion soittaa sinne huomenna uudestaan!

      Poista
  2. Hei noita selkäkipuja pystyy yleensä jollakin tasolla kotikonsteilla helpottamaan niin, että ensinäkin jos pystyy nii yrittäis tehä keskivartaloa vahvistavia lihaskuntoliikkeitä. Eli monipuolisesti erilaisia vatsa- ja selkälihasliikkeitä. Mitä vahvemmat keskivartalon lihakset, nii sitä paremmin pysyy paketti kasassa ja pystyy ehkäisemään ongelmia.

    Toivottavasti asia selvii! : )

    VastaaPoista
  3. Moi!

    Heti kunhan tää kipu hellittää, niin alan treenaamaan. Mie tiiän, että miulla on aika heikko lihaksisto tässä korsettialueella, ja jotakin ois syytä tehdä. Mie itseasiassa tulostin yhen lihaskunto-ohjelman toivottavasti siitä on apua :-) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa samankaltaselta kun mitä itellä oli joskus! Suosittelen fysioterapeutilla käymistä, se osaa kattoa just siun selkää ja kertoo onko siinä esim. tietynlainen rakenne joka selittäs jotain ja sit sen perusteella tietäs vaikkapa välttää tiettyjä liikkeitä jotka saattaa kipua aiheuttaa. Tosin miulla sitä kipuilua selitti ilmeisesti vähän myös stressi mutta oli niistä käynneistä todellakin hyötyä, voin suositella! :) Lääkäri määräis luultavasti tyyliin voltarenia jos hän ei siinä selässä jotakin nää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja lääkäri luultavasti käskis syömään vaan buranaa :-D

      Oon miettiny myös tuota fysioterapeuttia, koska nehän on nimenomaan erikoistunu tällasiin vaivoihin. Osaisivat myös varmasti neuvoa jotain liikkeitä, joilla selkää sais vahvistettua. Kiitos vinkistä, toivottavasti saan selän kuntoon!

      Poista